Kerkplanting

Onze visie

We hebben het doel om een ‚Äč‚Äčnieuwe levendige gemeenschap van Jezus-volgelingen te vormen, uitgerust om nieuwe volgers te maken. Hier in Belgi√ę willen we een vermenigvuldigende kerk zien worden gesticht. Vanaf het begin ligt onze volledige focus op een leergierige levensstijl waarin alles wat geleerd wordt onmiddellijk wordt doorgegeven. De nadruk zal liggen op het in staat stellen van lokale gelovigen om de kerk in hun gemeenschap en cultuur te bouwen. We streven naar bijeenkomsten die uniek zijn per gemeenschap doorheen heel Belgi√ę.

Dit ziet er misschien heel anders uit dan in het verleden of in grote lijnen hetzelfde als een van onze doelen voor onze bijeenkomsten om te voldoen aan de culturele norm van diepe relaties. Op deze manier willen we vanaf het begin leiders op de been brengen om ook in hun wijken en dorpen groepen op te richten. We zien dat als belangrijke mensen van vrede in de gemeenschap tot geloof komen, dat de hele gemeenschap kan worden be√Įnvloed. Maar we erkennen ook de unieke kansen die grotere steden bieden, een smeltkroes van culturen, achtergronden en affiniteiten. Uiteindelijk willen we Jezusbewegingen zien vermenigvuldigen doorheen heel Belgi√ę met het potentieel om Europa te be√Įnvloeden met een zich vermenigvuldigende kerkbeweging gebaseerd op discipelschap.

Een belangrijk onderdeel hiervan is om ook inheemse aanbiddingsmuziek te schrijven met de lokale muzikanten in het team. Dit verleent geloofwaardigheid aan het lokale leiderschap en waardeert de lokale gelovigen en hun cultuur. We willen hen trainen en in staat stellen om dit te doen en stellen daarom voor dat andere Europese musici hetzelfde doen. We dromen ervan een Europese stem van aanbidding te zien komen die ook invloed kan hebben op de wereldwijde kerk. Dit zal alleen gebeuren in samenwerking met het vermenigvuldigend discipelschap en daarom hebben we een visie voor beide samen.

Mobilisatie     Evangelisatie