Onze focus 

We houden van Belgi√ę! Dit is een land met fantastisch eten, een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur, muziek op straat en diverse en bruisende steden. Hier vertaalde William Tyndale de Bijbel in het Engels en werkte Vincent van Gogh als gemeentestichter voordat hij kunstenaar werd. Maar Belgi√ę is ook een van de meest athe√Įstische landen ter wereld. Het heeft een duister verleden in het kolonialisme en is tegenwoordig een hoofdstad van mensenhandel. Het is het enige land ter wereld dat kindereuthanasie heeft ingevoerd.

Wij geloven dat Belgi√ę alleen door Jezus kan worden getransformeerd. Op dit moment hebben 375 van de 582 offici√ęle districten geen protestantse of evangelische kerk, en in de meeste van deze gebieden functioneren traditionele katholieke kerken niet meer. Slechts √©√©n persoon op drie in Belgi√ę zegt persoonlijk een protestantse christen te kennen, en hoewel de meesten nog steeds zeggen katholiek te zijn, zegt driekwart van hen dat ze niet in God geloven.

We willen dat er drie dingen gebeuren in Belgi√ę.

We willen dat het evangelie op grote schaal wordt gezaaid, zodat elke Belg de kans krijgt om het evangelie te horen en erop te reageren in zijn eigen taal.

We willen dat gelovigen samenkomen in kerken in de plaats waar ze wonen, zodat er een kerk kan zijn onder elke twintigduizend mensen en in elk district.

We willen dat gelovigen in Belgi√ę - Walen, Vlamingen en immigranten van over de hele wereld ‚Äď zelf visie krijgen voor de oogst en naar buiten treden om hun land te bereiken.

Lees hier meer over:

Mobilisatie   Kerkplanting   Evangelisatie