Main Hall sastanak 1. dan: Bolje nego VIŠE

Danas su tinejdžeri razmatrali temu "Bolje nego više". Ovog jutra, su tinejdžeri istraživali šta to znači da poznajemo i slavimo Boga kojeg je nemoguće izmjeriti.
Da bi pokazali koliko naše društvo voli mjeriti stvari, tinejdžeri su dobili linijar od papira, sa kojim su mjerili obim ruka, širinu dlana ili obim glave. Nakon toga su pokazane slike nekih stvari koje vode po nekim kriterijima, kao što je to najteži motor ili svinja čiji obim struka iznosi 2,3 metra.
Kao potpuna suprotnost toj ljubavi prema mjerenju, poslužili su stihovi iz Izaije 40 gdje kaže da je Bog toliko velik da "vodu mjeri šakom... svu prašinu svijet nosi u jednoj košari."
Glavni govornik Josh Walker, je sve ovo sumirao rekavši sljedeće "Mi kao ljudi možemo izmjeriti najviši vodopad ili koliko novca se nalazi na nečijem bankovnom računu, ali u Izaiji 40 Bog kaže 'Volim te, ali me ne možeš izmjeriti.'"
Iako to može zvučati zapanjujuće kada razmišljamo o ogromnom, moćnom i nemjerljivom Bogu, tinejdžere su podsjetili da "iako je Bog nemjerljiv, intimnost koju ima za tebe je nemjerljiva". Bog sluša naše molitve i potrebe, koliko god one izgledale nebitne.
Za kraj su tinejdžeri zamoljeni da poderu svoje linijare kao znak da će prestati pokušavati izmjeriti Boga i ograničavati Ga, jer je On nemjerljiv!