Kysymyksiä ja vastauksia : Ron

Melina Wall

Haluamme oppia tuntemaan TeenStreetin (TS) pääpuhujat ja kuulla, millaista on olla mukana ohjelmatiimissä. Viimeisin, mutta ei vähäisin heistä on Ron. Hän on tulinen puhuja, jolla on päheät tatuoinnit ja joka rakastaa nuoria ja lähetystä. 

Nimi: Ronald (tunnetaan paremmin Ron tai Ro nimestä)

Mistä olet kotoisin? Hollannista

Mitä mielenkiintoisia asioita haluat kertoa itsestäsi?

Olen naimisissa maailman upeimman naisen kanssa, olen ollut partiopoika ja minulla on moottoripyörä.

Kuinka kauan olet ollut naimisissa?

Olemme olleet naimisissa viime joulukuusta asti eli seitsemän kuukautta. Käytännössä olemme siis vastanaineita. 

Kuka inspiroi sinua Jeesuksen ja vaimosi lisäksi? 

Ihailen Francis Chania, joka on yhdysvaltalainen pastori. Ihailen häntä puhujana ja teologina. Ja isääni myös. Vaikka hän onkin jo kuollut, hän antoi minulle hyvä esimerkin. Ja on monia nuorisotyöntekijöitä ja mentoreita, jotka auttoivat minua isän jälkeen. 

Kuinka tulit mukaan TS:lle?

Olen ollut mukana nuorena ja rakastin sitä. Sitten olin OM:n kautta Etelä-Afrikassa puoli vuotta. Kun palasin takaisin Hollantiin, olin niin innoissani Jumalasta ja halusin jollakin tavalla takaisin mukaan lähetystyöhön. Aloitin työn OM:n nuorisotyöntekijänä. Ja vuosien saatossa toin nuoria TS:lle ja sillä tavoin tulin mukaan koutsina.

Mikä on lempiosasi tai kohokohtasi TS:llä?

Parasta on se, ettei TS:llä ole vain yhden maan kansalaisia vaan se on kansainvälinen tapahtuma. Tänä vuonna edustettuna on 17 eri maata ympäri Eurooppaa. Mielestäni se tekee tapahtumasta huikean ja värikkään. 

Mitä LÄHEMMÄKSI-teema merkitsee sinulle? 

Olen haltioissani siitä, että palvelemme Luojaa, Kaikkivaltiasta Jumalaa; häntä, joka on ollut ikuisesti ja on oleva ikuisesti. On mysteeri, että tämä ihmeellinen, valtava Jumala tulee meitä niin lähelle Jeesuksen persoonassa, että voimme melkein koskettaa häntä. Ihmettelen joka päivä sitä, että voimme elää hänen opetuksensa mukaisesti ja että hänen Pyhän Henkensä asuu meissä. 

Mitä haluat nuorten muistavan tapahtuman jälkeen? 

Että on kaikkivaltias Jumala, jolla on voima ylitse kaiken. Hän haluaa sovittaa syntisi ja tulla lähemmäksi sinua. Hän haluaa kulkea kanssasi ja hän haluaa sinun kulkevan hänen tahtonsa mukaan. Tämä henkilökohtainen näkökulma on niin tärkeä. Kun nuoret ymmärtävät tämän, se voi vaikuttaa heidän koko elämäänsä, työhönsä, opiskeluihinsa ja siihen, kuinka he kohtelevat muita ihmisiä. 

Mitä TS:n jälkeen? 

On hyvä mainita, että päätin juuri kandidaatin opintoni muutama viikko sitten ja olen todella, todella onnellinen siitä. Olemme vaimoni kanssa taas OM:n lähtöprosessissa lähetystyöhön lähdössä.