Helen Winzell

Ruotsalainen DJ, David, on pumpannut musiikkia päähallissa viime vuodesta lähtien ennen jokaista tilaisuutta  ja valmistellut nuoria alkavaan ohjelmaan ja opetukseen. 

“Monet luulevat, että painelen vain jotain nappuloita ja soitan sen laulun, mikä milloinkin sattuu mieleen juolahtamaan, mutta valmistelut vievät aikaa", hän selittää. Sopivien kappaleiden löytäminen juuri TS:lle  vie paljon aikaa. Hän tarkistaa myös huolellisesti, mistä laulussa on oikeasti kyse. Kun tämä työ on tehty, David voi mennä lavalle ja pitää hauskaa – nauttia joka minuutista.  

“Musiikki yhdistää ihmisiä", hän sanoo. "Se todellakin yhdistää ja se on erittäin selvää paikassa, kuten TS, kun paikalla on useita kansallisuuksia." Hän inspiroituu nähdessään monien ihmisten monista eri maista pitävän hauskaa yhdessä. 

Puuttuva palapelin pala 

David huomasi millainen vaikutus musiikilla on TS:llä ollessaan siellä nuorena. "Yhtenä vuonna siellä oli DJ ja koska olen tanssija, ajattelin, että se oli huippua." Mutta sitten oli muutama vuosi, jolloin DJ:tä ei ollut ja hänestä tuntui, että voitasiin tehdä paljon, jos musiikkia käytettäisiin uusilla tavoilla. Pala TS-palapelistä oli hukassa. 

David ajatteli, että kannattaisi yrittää käyttää lahjojaan TS:llä. Hän oli tehnyt DJ:n töitä aikaisemmin, joten hän otti yhteyttä Ruotsin TS-yhteyshenkilöön ja kysyi, voisiko olla mahdollista, että hän täyttäisi DJ:n paikan. Yhteyshenkilö välitti viestin eteenpäin, ja niin vuodesta 2017 alkaen ohjelmatiimissä oli ensimmäistä kertaa DJ. 

Ensimmäisen vuoden aikana hänen tehtävänsä ohjelmatiimissä oli aika epäselvä. "Loppujen lopuksi olen löytänyt paikkani, mutta kasvan yhä tehtävässäni." Hän kuvailee paikkansa olevan jossakin tanssijoiden, bändin ja teknikoiden välissä.

David painottaa, että Jumala voi käyttää ihmisiä odottamattomilla tavoilla. "Ajattelen, että pitää uskaltaa olla käytettävissä sekä TS:llä että kotona, olemaan avoin sille, mitä Jumalalla on varastossa sinua varten. Jumala on hyvin luova. Uskalla olla luova ja käytä lahjojasi! Sinulla täytyy olla rohkeutta olla Jumalan käytössä. Siinä on ero. Ehkä kristitty DJ ei ole kovin itsestäänselvä kutsumus, mutta uskallan olla erilainen ja sillä todellakin on vaikutusta."

Palo sydämessä ihmisiä kohtaan

Davidin sydän palaa ihmisille. Hän on ollut yksi kolmesta eniten sponsoreita (ja rahaa) keränneistä juoksijoista RAG-hyväntekeväisyysjuoksussa neljä kertaa ja hänellä on ollut mahdollisuus käydä tutustumassa eri projekteihin. Ensimmäinen matka oli Bosniaan. "Se oli yksi elämäni mahtavimmista hetkistä. Olen nähnyt sen omin silmin ja olen nähnyt, kuinka Jumala rakastaa ihmisiä. Et voi mennä tuollaiselle matkalle ja olla muuttumatta", hän kertoo. Nähtyään, miten suuri vaikutus lahjoitetulla rahalla oli, hän rohkaistui kerämään kaksi kertaa enemmän rahaa seuraavana vuonna: "Se motivoi niin paljon." 

David valmistui opinnoistaan viime vuonna ja meni vapaaehtoiseksi Seven More -projektiin, jossa autetaan vankilasta vapautuvia vankeja. Siinäkin hän näkee Jumalan sydämen ihmisä kohtaan: "On yksinkertaisesti hienoa nähdä rakkaus, jota Jumala tuntee ihmisiä kohtaan, vaikka he eivät ole tietoisia siitä."

Kun David oli menossa tapaamaan vapautuneita vankeja ensimmäistä kertaa, hän tunsi itsensä pieneksi. Kuinka hän voisi mitenkään vaikuttaa heidän elämäänsä? Mitä hän sanoisi? "Mutta minulla oli muutama hyvä keskustelu ja sain nähdä muutosta. Se on parasta, mitä olen koskaan tehnyt", hän tiivistää. 

Mitä tulee tämän vuoden rahan keräämiseen RAG-projektia (Hope for Refugees) varten: "Jokainen voi lahjoittaa", David haastaa nuoria. "Kun lähdet TS:ltä, voit laittaa kolikkosi laatikkoon. Mitään tekosyitä olla osallistumatta ei ole."